#BALANCEYOURLIFE

BALANS IN LICHAAM EN GEEST

YOGA OP MAAT

Ontdek al doende de positieve effecten van yoga op je leven met de STARTERSMAANDMet dit voordelige abonnement geniet je voor slechts 69 euro van één maand ALL-IN groepslessen (zowel yoga als CrossFit).

In ons uitgebreid gamma aan lessen vind ieder wat wils! YIN YOGA (Yin Flow, Hot Yin, Yin – Triggerpoint) bestaat uit trage, meditatieve stretching tot op het bindweefsel. Met YANG YOGA (Ashtanga, Hatha Flow, Vinyasa Flow, Hot Yoga, Hot Hatha) combineer je het rekken en versterken van de spieren met ademhalingstechnieken. YIN & YANG, tot slot, integreert deze yogavormen in één les.

Klik op de verscheidene stijlen en ontdek welke vorm het best bij jou past!.

STARTEN KAN HET HELE JAAR DOOR!

BEGIN BEST MET YIN FLOW, HATHA FLOW OF YIN & YANG.

* Onze lessen worden in het uurrooster aangeduid met resp. ‘1’ of ‘2’. Niveau 2 lessen vereisen een minimum aan ervaring en lichaamsbewustzijn

Ashtanga

NIVEAU 1

Met Ashtanga yoga worden alle clichés van zweverige, slaapachtige poses ontkracht. Ashtanga bestaat uit een vaste reeks houdingen en is erg krachtig en dynamisch. Ashtanga yoga bestaat uit 6 reeksen of series, waarvan wij de eerste serie voor de helft (Primary Series) aanbieden. Als je weet dat het gemiddeld 5-10 jaar duurt om een reeks volledig te beheersen, is dat toch al wel wat!

NIVEAU 2

Deze les duurt 75 minuten (ipv 60 minuten) waarbij er een iets hoger tempo wordt gehanteerd. De combinatie van Pranayama (ademhaling), Asana (beweging), Dhyana en Dhristi (concentratie en een gerichte focus) helpen in de ontwikkeling van een dieper bewustzijn over jouw lichaam en geest.

Vinyasa

NIVEAU 1 (gentle/50+)

De vinyasa (gentle /50+)  les is, zoals de naam aangeeft, een mildere variant van de gewone Vinyasa les.

NIVEAU 2  (+)

In de Vinyasa lessen worden ademhaling en beweging verweven in een meditatieve flow. Deze lessen vereisen een minimum aan ervaring met de yoga ‘ademhaling’ en lichaamsbewustzijn.

Hatha Flow

HATHA FLOW

Een Hatha Flow les combineert Asana’s (lichaamshoudingen) en Pranayama (ademhalingstechnieken) voor een grotere fysieke en mentale balans.  De houdingen worden door middel van een dynamische flow aan elkaar verbonden en worden iets langer aangehouden. Deze les werkt zowel spierversterkend als -versoepelend en is toegankelijk voor beginners.

HOT HATHA

Hot Hatha is Hatha yoga, uitgevoerd bij een hogere temperatuur (30°).

Yin & Yang

Yin & Yang combineert de actieve, energie-opwekkende yogastijl (YANG) met de verkoelende, ontspannende stijl (YIN) anderzijds. De les begint meestal dynamisch en gaat daarna over in een rustige, meditatieve stretch.

Hot Yoga

De Hot Yoga les is geïnspireerd op de 26 houdingen uit de traditionele Bikram reeks en wordt uitgevoerd bij 30°.

Yin Flow

YIN FLOW

Yin Flow is een diepgaande ontspanning voor jouw lichaam en geest. In deze les maken we gebruik van hulpmiddelen zoals bolsters (kussens), blokjes en riemen om de uitvoering van de houdingen te faciliteren. Door middel van ademhalingsoefeningen en diepgaande – langdurig aan te houden- strekkingen van het bindweefsel verlos je het lichaam van dieperliggende spanningen.

*Ideale les bij gewrichtspijn, reuma, chronische vermoeidheid,…

HOT YIN

Hot Yin is Yin Flow, uitgevoerd bij een hogere temperatuur (30°).

YIN FLOW – TRIGGERPOINT

Triggerpoints zijn delen van het lichaam waar langdurige spanning zich ophoopt. In deze les werken we dieper in op de spanningen – door middel van drukpunten en ademhaling – voor een extra diepe relaxatie.

 

Kinderyoga

De kinderyoga is een uurtje spelen met yogaposes en yogafilosofie. De lessen worden professioneel begeleid door gecertificeerd lerares Els Delvaux , die een hart heeft voor zowel kinderen als yoga. Wij verwelkomen kinderen van 6 tot 12 jaar iedere donderdag om 18u00 in Geel.

*** Gelijktijdig met de les kinderyoga is er in de andere zaal een yogasessie ‘Hatha Flow’ voor de ouder(s). Zo kunnen jullie helemaal ZEN naar huis gaan!

Zwangerschapsyoga

Zwangerschapsyoga bestaat uit fysieke en mentale oefeningen en ademhalingstechnieken die voordelig zijn voor al de mama’s in spé. Vanaf 14 weken zwangerschap kan je zonder voorgaande ervaring deelnemen aan deze lessen.

Enkele van de voordelen van deze yogavorm zijn:

-Verbeterde slaap

-Verminderde stress en angst

-Toegenomen kracht, flexibiliteit en doorzettingsvermogen

-Vermindering van de lage rugklachten en spanningen in de hoge rug

-Verhoogd ademhalingsbewustzijn

TEACHERS

De lessen bij YOGA VIDA worden uitsluitend gegeven door gekwalificeerde leraars, die blijvend hun persoonlijke ‘practice’ verdiepen.

Met veel passie en liefde begeleiden zij yogi’s van ieder niveau op hun yoga’reis’.

 • Nina Somers
   Nina SomersHot Yoga & Hot Yin

   Als kind was Nina reeds competitief ingesteld, waarbij ze intensief judo en atletiek beoefende. Door haar perfectionistische aard, respecteerde zij niet altijd de grenzen van haar lichaam…. met gezondheidsproblemen tot gevolg.  Na een hernia is zij met yoga gestart, waarbij haar klachten snel afnamen en ze ook mentaal enorm kon groeien. Hierdoor is haar leven getransformeerd van een wedstrijd naar het vinden van balans tussen Yin & Yang, inspannen & ontspannen.  Deze balans wil zij, samen met haar grote liefde voor yoga, delen in al haar lessen.

    

  • Chloe Vanhoof
    Chloe VanhoofVinyasa & Yin Flow

    Van jongs af aan was Chloé al heel actief. Naast haar studies heeft ze ervoor gekozen om haar passie voor bewegen verder te zetten door instructrice in groepsfitness te worden. Via deze richting is ze in aanraking gekomen met yoga, maar ze is er pas echt door geïnteresseerd geraakt na een langdurige blessure. Ze is gestart met yoga te beoefenen om beter naar haar lichaam te leren luisteren en er bewuster mee om te leren gaan. Gaandeweg leerde ze dat yoga een groter effect heeft dan enkel het lichamelijke. Door zich open te stellen voor de mentale voordelen die yoga te bieden heft, leert ze beetje bij beetje “to let go and have faith”.

   • Stephanie Blockhuys
     Stephanie BlockhuysVinyasa Yoga

     Terwijl het yogapad van Stephanie enkele jaren geleden strikt begon met het fysieke deel van yoga, is het vandaag het mentale aspect, dat haar kracht geeft. Het grootste geschenk dat yoga haar hierbij gegeven heeft is het  gevoel van eigenaarschap over haar leven, waarbij ze iedere dag vult met een intentie van zelfliefde en acceptatie.  Ahimsa – of geweldloosheid – is in dit groeiproces onmiskenbaar, niet alleen voor de omgeving, maar vooral ook voor zichzelf. Want pas als we onszelf kunnen liefhebben en omarmen, kunnen we dit ook doen voor onze leefwereld.

    • Niki Van Tendeloo
      Niki Van TendelooFlow Yoga, Vinyasa & Yin

      Als kind huppelde Niki al rond op zoek naar nieuwe avonturen. In gymnastiek kon ze haar overtollige energie kwijt en vond ze de uitdaging die ze nodig had. Als competitieve geest raakte Niki de balans in haar lichaam en geest zoek, waarbij haar turncarrière in 2014 stopte door rugklachten. Dat jaar ontdekte Niki yoga, waarmee ze deze balans weer kon herstellen. Yoga is voor Niki veel meer gaan betekenen dan enkel de houdingen, maar is combinatie van simultane fysieke en mentale inspanning. Om zich verder te verdiepen trok besloot ze een Vinyasa Yoga Teachertraining te volgen in Brazilië. Hier ontdekte Niki de voor haar belangrijkste betekenis van Yoga, namelijk ‘het vinden van balans tussen tapas (discipline) en santosha (tevredenheid met wat er is).

     • Francis van der Hor
       Francis van der HorFlow Yoga, Vinyasa & Yin

       Francis danste al op jonge leeftijd door de kamer om dan uiteindelijk ballerina te worden. Ze volgde een dansopleiding en reisde daarna de hele wereld rond. Jaren later ontwikkelde ze echter ernstige fysieke klachten in haar nek en rug, wat dansen en pijnvrij bewegen onmogelijk maakten. Toen yoga op haar pad kwam, had Francis niet durven dromen dat haar lichaam terug zo gebalanceerd, sterk – en soepel tegelijkertijd – zou kunnen aanvoelen. Francis deelt graag haar positieve ervaring met yoga op lichaam en geest in haar lessen. Haar motivatie vindt ze onder het motto  ‘Zeg nooit dat kan ik niet, maar dat kan ik nog niet’.

      • Wendy Vermeulen
        Wendy VermeulenHatha & Yin

        Wendy ontdekte yoga in 2001 in de VS, en dit voelde voor haar meteen als thuiskomen. Yoga was voor haar “the missing link”: dé methode om zichzelf in het hier en nu te ervaren via haar lichaam.  Yoga betekent voor Wendy “verbinding maken”: met je lichaam, je ademhaling, je gevoelens,  je gedachten, je spiritualiteit,  … en als gevolg hiervan ook met de wereld buiten de yogamat.  Verbinding maken leidt uiteindelijk tot het vinden van rust en aanvaarding, waar je ook bent, wat er ook met je gebeurt.  Dit gegeven past Wendy ook toe tijdens haar yogalessen en persoonlijke yoga practice. Of zoals Yogacharya B.K.S. Iyengar het verwoordt: “Als je yoga blijft beoefenen met volharding zul je in staat zijn om de onrust van het leven het hoofd te bieden met stabiliteit en maturiteit.”

       • Caroline Michiels
         Caroline MichielsFlow Yoga, Vinyasa & Yin

         De yoga-reis van Caroline begon van binnenuit, lang voor haar eerste yoga-les. Als kind was ze reeds soepel en bracht ze zichzelf in poses die spontaan in haar naar boven kwamen. Zo belandde ze in de balletles. Dansen was lang haar fysieke uitlaatklep. Hoe langer hoe meer wezen de pijlen op haar pad in de richting van yoga. Ze wilde doordringen tot de wijsheid achter deze eeuwenoude bewegingsvorm. Na vele yoga-workshops en -lessen zette de ashtanga-opleiding de meer bewegingstechnische puntjes op de i. Caroline hoopt in haar lessen een ontspannende en toegankelijke ervaring  te brengen voor iedere deelnemer.

        • Ann Schreppers
          Ann SchreppersStudio coördinator, Flow Yoga, Vinyasa & Yin

          Ann stond reeds als kleuter op haar tenen te dansen in de balletles en haar passie voor bewegen, voelen en ademhalen groeide alleen maar sedertdien. Het was dan ook liefde op het eerste gezicht toen ze yoga ontdekte gedurende haar stage in Indonesië en daarna is yoga haar leven geworden. Ann hoopt in haar lessen haar passie en ervaring voor een bewust leven met een open hart door te geven en zich te verbinden met iedereen die bij haar een les komt volgen. ‘Have only love in your heart for others. The more you see the good in them, the more you will establish good in yourself.’

         • Liselotte Geboers
           Liselotte GeboersAshtanga, Flow Yoga, Vinyasa & Yin

           Yoga kwam al vroeg op Liselotte haar pad, maar het was allesbehalve liefde op het eerste gezicht. Het duurde een hele tijd voor Liselotte de yoga vond die bij haar paste… Yoga vond haar uiteindelijk op dát moment in het leven, wanneer ze het het hardst nodig had. Ze leerde terug de verbinding te maken met zichzelf, te luisteren naar haar lichaam en bouwde fysieke en mentale kracht op om verder te groeien… Ondertussen is yoga een groot deel van het leven van Liselotte geworden, ‘een levensstijl waarbij je met aandacht bij jezelf leert komen en -fysieke en mentale- ontspanning kunt toelaten’.

          • Els Delvaux
            Els DelvauxKinderyoga

            Els heeft al van kindsbeen af een liefde voor bewegen (turnen, waterskiën, snowboarden, kickboksen, en bootcamp). Als gepassioneerde leerkracht lichamelijke opvoeding geeft zij daarnaast al meer dan 15 jaar sportlessen aan kinderen en jongeren. Sinds enkele jaren is ook de liefde voor yoga bij Els gegroeid en vond ze niet alleen innerlijke rust, maar ook kracht en doorzettingsvermogen  om het positieve in zichzelf en anderen te stimuleren. In haar lessen staan plezier, zelfvertrouwen, balans, rust en vooral jezelf zijn centraal.

           • Caro Peeters
             Caro PeetersAshtanga

             Caro startte zo’n twintig jaar geleden met yoga, waarbij haar practice transformeerde van de meer ‘vrouwelijke, verkoelende’ Yin vormen, naar meer lichamelijk uitdagende ‘mannelijke, energetische’ Yang vormen, die ze vandaag de dag beide als onmisbaar en complementair beschouwt. Caro blijft, zoals iedere Yogi, een levenslange student en staat open voor de vele levenslessen die yoga haar te bieden heeft, zoals loslaten en de manier waarop je naar je omgeving omkijkt. Met een grote glimlach, begeleid Caro jou door van de meest uitdagende houdingen tot ademhalingsoefeningen en natuurlijk meditatietechnieken. Ze heeft een hart voor de medemens, holistische gezondheid, natuur en yoga natuurlijk. ‘Practice and it will all come’.

              

            • Ken Jongen
              Ken JongenAshtanga, Flow Yoga, Vinyasa & Yin

              Ken is een avontuurlijke onderzoeker die iedereen met veel plezier wil helpen in het bereiken van een gezond en een vervuld leven. Hij is altijd al sportief bezig geweest; martial arts, boardsports, klimmen, acrobatie.. En yoga is de rode draad die alles met elkaar verbindt. Bij Ken mag je dus een yoga les verwachten waarbij je je eigen grenzen kan verleggen, en je jezelf wel eens zou kunnen verbazen wat je allemaal al kunt, en kan bereiken als je je engageert en concentreert. Daardoor kan je ontspannen en tot jezelf komen, om zo de uitdagingen van het leven met hernieuwde kracht te trotseren.

             NAMASTE

             STRESS FREE ZONE

             – Voel je welkom, geniet en oordeel niet!

             – Neem voor je eerste bezoek  zeker je E-ID mee. Indien je een geldig abonnement hebt, kan je zelf reserveren voor de yogalessen die je wilt volgen in de studio. Zo kan je flexibel je lessen inboeken zoals het jou uitkomt.

             -De deuren van de yogastudio sluiten tijdens de lessen. Kom dus zeker op tijd voor je yogales ! Indien je toch te laat arriveert kan je steeds rustig binnenkomen via CrossFit OmniMove.

             – Trek comfortabele kledij aan, die een grote bewegingsvrijheid bieden. We beoefenen yoga op blote voeten op een yogamat. 

             -Als je zelf over een yogamat beschikt, mag je die meebrengen. Als dit niet het geval is, kan je er eentje bij ons huren voor 1 euro per beurt. Wij verkopen eveneens yogamatten (die niet schuiven!) met levenslange garantie van het ecologische en kwaliteitslabel Manduka.

             -Onze beide studio’s zijn uitgerust met kleedkamers en douches. Je kan met één abonnement terecht op de beide locaties.