#BALANCEYOURLIFE

BALANS IN LICHAAM EN GEEST

YOGA OP MAAT

Ontdek al doende de positieve effecten van yoga op je leven met de STARTERSMAANDMet dit voordelige abonnement geniet je voor slechts 79 euro van één maand ALL-IN groepslessen (zowel yoga als CrossFit).

In ons uitgebreid gamma aan lessen vind ieder wat wils! YIN  bestaat uit trage, meditatieve stretching tot op het bindweefsel. Met YANG (Koepelterm voor de klassieke termen Hatha / Vinyasa met vrije invulling door de lesgever) combineer je het rekken en versterken van de spieren met ademhalingstechnieken. YIN & YANG, tot slot, integreert deze yogavormen in één les.

Klik op de verscheidene stijlen en ontdek welke vorm het best bij jou past!.

STARTEN KAN HET HELE JAAR DOOR!

Begin best met de lessen BASIC YOGA, hierin worden de fundamenten van yoga voor de beginner toegelicht. Indien je reeds meer yoga-ervaring hebt, kan je -na inschrijving- aansluiten bij iedere les naar keuze.

Yang

YANG YOGA

Een Yang yogales combineert Asana’s (lichaamshoudingen) en Pranayama (ademhalingstechnieken) voor een grotere fysieke en mentale balans.  De houdingen worden door middel van een dynamische flow aan elkaar verbonden en worden iets langer aangehouden. Deze les werkt zowel spierversterkend als -versoepelend en is toegankelijk voor beginners.

HOT YANG

Hot Hatha is Hatha yoga, uitgevoerd bij een hogere temperatuur (30°).

Yin & Yang

Yin & Yang combineert de actieve, energie-opwekkende yogastijl (YANG) met de verkoelende, ontspannende stijl (YIN) anderzijds. De les begint meestal dynamisch en gaat daarna over in een rustige, meditatieve stretch.

Yin

YIN YOGA

Yin Yoga is een diepgaande ontspanning voor jouw lichaam en geest. In deze les maken we gebruik van hulpmiddelen zoals bolsters (kussens), blokjes en riemen om de uitvoering van de houdingen te faciliteren. Door middel van ademhalingsoefeningen en diepgaande – langdurig aan te houden- strekkingen van het bindweefsel verlos je het lichaam van dieperliggende spanningen.

*Ideale les bij gewrichtspijn, reuma, chronische vermoeidheid,…

HOT YIN

Hot Yin is Yin Flow, uitgevoerd bij een hogere temperatuur (30°).

Ashtanga

Met Ashtanga yoga worden alle clichés van zweverige, slaapachtige poses ontkracht. Ashtanga bestaat uit een vaste reeks houdingen en is erg krachtig en dynamisch. Ashtanga yoga bestaat uit 6 reeksen of series, waarvan wij de eerste serie voor de helft (Primary Series) aanbieden. Als je weet dat het gemiddeld 5-10 jaar duurt om een reeks volledig te beheersen, is dat toch al wel wat!

Zwangerschapsyoga

Zwangerschapsyoga bestaat uit fysieke en mentale oefeningen en ademhalingstechnieken die voordelig zijn voor al de mama’s in spé. Vanaf 14 weken zwangerschap kan je zonder voorgaande ervaring deelnemen aan deze lessen.

Enkele van de voordelen van deze yogavorm zijn:

-Verbeterde slaap

-Verminderde stress en angst

-Toegenomen kracht, flexibiliteit en doorzettingsvermogen

-Vermindering van de lage rugklachten en spanningen in de hoge rug

-Verhoogd ademhalingsbewustzijn

Kinderyoga (6-12 jaar)

De kinderyoga is een uurtje spelen met yogaposes en yogafilosofie. De lessen worden professioneel begeleid door gecertificeerd lerares Els Delvaux , die een hart heeft voor zowel kinderen als yoga. Wij verwelkomen kinderen van 6 tot 12 jaar iedere donderdag om 18u45 in Geel.

*** Gelijktijdig met de les kinderyoga is er in de andere zaal een yogasessie ‘Yang Yoga’ voor de ouder(s). Zo kunnen jullie helemaal ZEN naar huis gaan!

Ouder - kind yoga (3-6 jaar)

Door middel van houdingen, (uit)beelden, ademhalingsoefeningen en spelletjes versterken jullie de band met jezelf en elkaar.
Het proces is hierbij belangrijker als het resultaat: jullie leren dat het oke is om helemaal jezelf te zijn en gaan vanuit deze ontspanning – en relaxatie samen op ontdekking. Kortom : je bouwt een moment van rust in in je drukke leven en neemt wat tijd om samen met jouw zoon/ dochter te delen en te geven.

TEACHERS

De lessen bij YOGA VIDA worden uitsluitend gegeven door gekwalificeerde leraars, die blijvend hun persoonlijke ‘practice’ verdiepen.

Met veel passie en liefde begeleiden zij yogi’s van ieder niveau op hun yoga’reis’.

 • Nina Somers
   Nina Somers(Hot) Yang, Yin & Ashtanga

   Als kind was Nina reeds competitief ingesteld, waarbij ze intensief judo en atletiek beoefende. Door haar perfectionistische aard, respecteerde zij niet altijd de grenzen van haar lichaam…. met gezondheidsproblemen tot gevolg.  Na een hernia is zij met yoga gestart, waarbij haar klachten snel afnamen en ze ook mentaal enorm kon groeien. Hierdoor is haar leven getransformeerd van een wedstrijd naar het vinden van balans tussen Yin & Yang, inspannen & ontspannen.  Deze balans wil zij, samen met haar grote liefde voor yoga, delen in al haar lessen.

    

  • Chloe Vanhoof
    Chloe VanhoofYang & Yin

    Van jongs af aan was Chloé al heel actief. Naast haar studies heeft ze ervoor gekozen om haar passie voor bewegen verder te zetten door instructrice in groepsfitness te worden. Via deze richting is ze in aanraking gekomen met yoga, maar ze is er pas echt door geïnteresseerd geraakt na een langdurige blessure. Ze is gestart met yoga te beoefenen om beter naar haar lichaam te leren luisteren en er bewuster mee om te leren gaan. Gaandeweg leerde ze dat yoga een groter effect heeft dan enkel het lichamelijke. Door zich open te stellen voor de mentale voordelen die yoga te bieden heft, leert ze beetje bij beetje “to let go and have faith”.

   • Stephanie Blockhuys
     Stephanie BlockhuysYang & Yin & Yang

     Terwijl het yogapad van Stephanie enkele jaren geleden strikt begon met het fysieke deel van yoga, is het vandaag het mentale aspect, dat haar kracht geeft. Het grootste geschenk dat yoga haar hierbij gegeven heeft is het  gevoel van eigenaarschap over haar leven, waarbij ze iedere dag vult met een intentie van zelfliefde en acceptatie.  Ahimsa – of geweldloosheid – is in dit groeiproces onmiskenbaar, niet alleen voor de omgeving, maar vooral ook voor zichzelf. Want pas als we onszelf kunnen liefhebben en omarmen, kunnen we dit ook doen voor onze leefwereld.

    • Niki Van Tendeloo
      Niki Van TendelooYang & Yin

      Als kind huppelde Niki al rond op zoek naar nieuwe avonturen. In gymnastiek kon ze haar overtollige energie kwijt en vond ze de uitdaging die ze nodig had. Als competitieve geest raakte Niki de balans in haar lichaam en geest zoek, waarbij haar turncarrière in 2014 stopte door rugklachten. Dat jaar ontdekte Niki yoga, waarmee ze deze balans weer kon herstellen. Yoga is voor Niki veel meer gaan betekenen dan enkel de houdingen, maar is combinatie van simultane fysieke en mentale inspanning. Om zich verder te verdiepen trok besloot ze een Vinyasa Yoga Teachertraining te volgen in Brazilië. Hier ontdekte Niki de voor haar belangrijkste betekenis van Yoga, namelijk ‘het vinden van balans tussen tapas (discipline) en santosha (tevredenheid met wat er is).

     • Francis van der Hor
       Francis van der HorYang & Yin

       Francis danste al op jonge leeftijd door de kamer om dan uiteindelijk ballerina te worden. Ze volgde een dansopleiding en reisde daarna de hele wereld rond. Jaren later ontwikkelde ze echter ernstige fysieke klachten in haar nek en rug, wat dansen en pijnvrij bewegen onmogelijk maakten. Toen yoga op haar pad kwam, had Francis niet durven dromen dat haar lichaam terug zo gebalanceerd, sterk – en soepel tegelijkertijd – zou kunnen aanvoelen. Francis deelt graag haar positieve ervaring met yoga op lichaam en geest in haar lessen. Haar motivatie vindt ze onder het motto  ‘Zeg nooit dat kan ik niet, maar dat kan ik nog niet’.

      • Caroline Michiels
        Caroline MichielsYang & Yin

        De yoga-reis van Caroline begon van binnenuit, lang voor haar eerste yoga-les. Als kind was ze reeds soepel en bracht ze zichzelf in poses die spontaan in haar naar boven kwamen. Zo belandde ze in de balletles. Dansen was lang haar fysieke uitlaatklep. Hoe langer hoe meer wezen de pijlen op haar pad in de richting van yoga. Ze wilde doordringen tot de wijsheid achter deze eeuwenoude bewegingsvorm. Na vele yoga-workshops en -lessen zette de ashtanga-opleiding de meer bewegingstechnische puntjes op de i. Caroline hoopt in haar lessen een ontspannende en toegankelijke ervaring  te brengen voor iedere deelnemer.

       • Liselotte Geboers
         Liselotte GeboersYang & Yin

         Yoga kwam al vroeg op Liselotte haar pad, maar het was allesbehalve liefde op het eerste gezicht. Het duurde een hele tijd voor Liselotte de yoga vond die bij haar paste… Yoga vond haar uiteindelijk op dát moment in het leven, wanneer ze het het hardst nodig had. Ze leerde terug de verbinding te maken met zichzelf, te luisteren naar haar lichaam en bouwde fysieke en mentale kracht op om verder te groeien… Ondertussen is yoga een groot deel van het leven van Liselotte geworden, ‘een levensstijl waarbij je met aandacht bij jezelf leert komen en -fysieke en mentale- ontspanning kunt toelaten’.

        • Els Delvaux
          Els DelvauxKinderyoga & ouder - kind yoga

          Els heeft al van kindsbeen af een liefde voor bewegen (turnen, waterskiën, snowboarden, kickboksen, en bootcamp). Als gepassioneerde leerkracht lichamelijke opvoeding geeft zij daarnaast al meer dan 15 jaar sportlessen aan kinderen en jongeren. Sinds enkele jaren is ook de liefde voor yoga bij Els gegroeid en vond ze niet alleen innerlijke rust, maar ook kracht en doorzettingsvermogen  om het positieve in zichzelf en anderen te stimuleren. In haar lessen staan plezier, zelfvertrouwen, balans, rust en vooral jezelf zijn centraal.

         • Ken Jongen
           Ken JongenYang, Yin & Budokon

           Ken is een avontuurlijke onderzoeker die iedereen met veel plezier wil helpen in het bereiken van een gezond en een vervuld leven. Hij is altijd al sportief bezig geweest; martial arts, boardsports, klimmen, acrobatie.. En yoga is de rode draad die alles met elkaar verbindt. Bij Ken mag je dus een yoga les verwachten waarbij je je eigen grenzen kan verleggen, en je jezelf wel eens zou kunnen verbazen wat je allemaal al kunt, en kan bereiken als je je engageert en concentreert. Daardoor kan je ontspannen en tot jezelf komen, om zo de uitdagingen van het leven met hernieuwde kracht te trotseren.

          NAMASTE

          STRESS FREE ZONE

          – Voel je welkom, geniet en oordeel niet!

          – Neem voor je eerste bezoek  zeker je E-ID mee. Indien je een geldig abonnement hebt, kan je zelf reserveren voor de yogalessen die je wilt volgen in de studio. Zo kan je flexibel je lessen inboeken zoals het jou uitkomt.

          -De deuren van de yogastudio sluiten tijdens de lessen. Kom dus zeker op tijd voor je yogales ! Indien je toch te laat arriveert kan je steeds rustig binnenkomen via CrossFit OmniMove.

          – Trek comfortabele kledij aan, die een grote bewegingsvrijheid bieden. We beoefenen yoga op blote voeten op een yogamat. 

          -Als je zelf over een yogamat beschikt, mag je die meebrengen. Als dit niet het geval is, kan je er eentje bij ons huren voor 1 euro per beurt. Wij verkopen eveneens yogamatten (die niet schuiven!) met levenslange garantie van het ecologische en kwaliteitslabel Manduka.

          -Onze beide studio’s zijn uitgerust met kleedkamers en douches. Je kan met één abonnement terecht op de beide locaties.