#BALANCEYOURLIFE

BALANS IN LICHAAM EN GEEST

YOGA OP MAAT

Ontdek al doende de positieve effecten van yoga op je leven met de STARTERSMAANDMet dit voordelige abonnement geniet je voor slechts 69 euro van één maand ALL-IN groepslessen (zowel yoga als CrossFit).

In ons uitgebreid gamma aan lessen vind ieder wat wils! YIN YOGA (Yin Flow, Hot Yin) bestaat uit trage, meditatieve stretching tot op het bindweefsel. Met YANG YOGA (Ashtanga, Hatha Flow, Vinyasa Flow, Hot Yoga, Hot Hatha) combineer je het rekken en versterken van de spieren met ademhalingstechnieken. YIN & YANG (en Hot Yin & Yang), tot slot, integreert deze yogavormen in één les.

Klik op de verscheidene stijlen en ontdek welke vorm het best bij jou past!.

STARTEN KAN HET HELE JAAR DOOR!

BEGIN BEST MET YIN FLOW, HATHA FLOW OF YIN & YANG.

* Onze lessen worden in het uurrooster aangeduid met resp. ‘1’ of ‘2’. Niveau 2 lessen vereisen een minimum aan ervaring en lichaamsbewustzijn

Ashtanga

NIVEAU 1

Met Ashtanga yoga worden alle clichés van zweverige, slaapachtige poses ontkracht. Ashtanga bestaat uit een vaste reeks houdingen en is erg krachtig en dynamisch. Ashtanga yoga bestaat uit 6 reeksen of series, waarvan wij de eerste serie voor de helft (Primary Series) aanbieden. Als je weet dat het gemiddeld 5-10 jaar duurt om een reeks volledig te beheersen, is dat toch al wel wat!

NIVEAU 2

Deze les duurt 75 minuten (ipv 60 minuten) waarbij er een iets hoger tempo wordt gehanteerd. De combinatie van Pranayama (ademhaling), Asana (beweging), Dhyana en Dhristi (concentratie en een gerichte focus) helpen in de ontwikkeling van een dieper bewustzijn over jouw lichaam en geest.

Vinyasa

NIVEAU 1 (gentle/50+)

De vinyasa (gentle /50+)  les is, zoals de naam aangeeft, een mildere variant van de gewone Vinyasa les.

NIVEAU 2  (+)

In de Vinyasa lessen worden ademhaling en beweging verweven in een meditatieve flow. Deze lessen vereisen een minimum aan ervaring met de yoga ‘ademhaling’ en lichaamsbewustzijn.

Hatha Flow

HATHA FLOW

Een Hatha Flow les combineert Asana’s (lichaamshoudingen) en Pranayama (ademhalingstechnieken) voor een grotere fysieke en mentale balans.  De houdingen worden door middel van een dynamische flow aan elkaar verbonden en worden iets langer aangehouden. Deze les werkt zowel spierversterkend als -versoepelend en is toegankelijk voor beginners.

HOT HATHA

Hot Hatha is Hatha yoga, uitgevoerd bij een hogere temperatuur (30°).

Yin & Yang

Yin & Yang combineert de actieve, energie-opwekkende yogastijl (YANG) met de verkoelende, ontspannende stijl (YIN) anderzijds. De les begint meestal dynamisch en gaat daarna over in een rustige, meditatieve stretch.

HOT YIN & YANG

Hot Yin & Yang is Yin & Yang, uitgevoerd bij een hogere temperatuur (30°).

Hot Yoga

De Hot Yoga les is geïnspireerd op de 26 houdingen uit de traditionele Bikram reeks en wordt uitgevoerd bij 30°.

Yin Flow

YIN FLOW

Yin Flow is een diepgaande ontspanning voor jouw lichaam en geest. In deze les maken we gebruik van hulpmiddelen zoals bolsters (kussens), blokjes en riemen om de uitvoering van de houdingen te faciliteren. Door middel van ademhalingsoefeningen en diepgaande – langdurig aan te houden- strekkingen van het bindweefsel verlos je het lichaam van dieperliggende spanningen.

*Ideale les bij gewrichtspijn, reuma, chronische vermoeidheid,…

HOT YIN

Hot Yin is Yin Flow, uitgevoerd bij een hogere temperatuur (30°).

Kinderyoga

De kinderyoga is een uurtje spelen met yogaposes en yogafilosofie. De lessen worden professioneel begeleid door gecertificeerd lerares Els Delvaux , die een hart heeft voor zowel kinderen als yoga. Wij verwelkomen kinderen van 6 tot 12 jaar iedere donderdag om 18u00 in Geel.

*** Gelijktijdig met de les kinderyoga is er in de andere zaal een yogasessie ‘Hatha Flow’ voor de ouder(s). Zo kunnen jullie helemaal ZEN naar huis gaan!

Zwangerschapsyoga

Zwangerschapsyoga bestaat uit fysieke en mentale oefeningen en ademhalingstechnieken die voordelig zijn voor al de mama’s in spé. Vanaf 14 weken zwangerschap kan je zonder voorgaande ervaring deelnemen aan deze lessen.

Enkele van de voordelen van deze yogavorm zijn:

-Verbeterde slaap

-Verminderde stress en angst

-Toegenomen kracht, flexibiliteit en doorzettingsvermogen

-Vermindering van de lage rugklachten en spanningen in de hoge rug

-Verhoogd ademhalingsbewustzijn

TEACHERS

De lessen bij YOGA VIDA worden uitsluitend gegeven door gekwalificeerde leraars, die blijvend hun persoonlijke ‘practice’ verdiepen.

Met veel passie en liefde begeleiden zij yogi’s van ieder niveau op hun yoga’reis’.

 • Francis van der Hor
   Francis van der HorFlow Yoga, Vinyasa & Yin

   Francis danste al op jonge leeftijd door de kamer om dan uiteindelijk ballerina te worden. Ze volgde een dansopleiding en reisde daarna de hele wereld rond. Jaren later ontwikkelde ze echter ernstige fysieke klachten in haar nek en rug, wat dansen en pijnvrij bewegen onmogelijk maakten. Toen yoga op haar pad kwam, had Francis niet durven dromen dat haar lichaam terug zo gebalanceerd, sterk – en soepel tegelijkertijd – zou kunnen aanvoelen. Francis deelt graag haar positieve ervaring met yoga op lichaam en geest in haar lessen. Haar motivatie vindt ze onder het motto  ‘Zeg nooit dat kan ik niet, maar dat kan ik nog niet’.

  • Wendy Vermeulen
    Wendy VermeulenHatha & Yin

    Wendy ontdekte yoga in 2001 in de VS, en dit voelde voor haar meteen als thuiskomen. Yoga was voor haar “the missing link”: dé methode om zichzelf in het hier en nu te ervaren via haar lichaam.  Yoga betekent voor Wendy “verbinding maken”: met je lichaam, je ademhaling, je gevoelens,  je gedachten, je spiritualiteit,  … en als gevolg hiervan ook met de wereld buiten de yogamat.  Verbinding maken leidt uiteindelijk tot het vinden van rust en aanvaarding, waar je ook bent, wat er ook met je gebeurt.  Dit gegeven past Wendy ook toe tijdens haar yogalessen en persoonlijke yoga practice. Of zoals Yogacharya B.K.S. Iyengar het verwoordt: “Als je yoga blijft beoefenen met volharding zul je in staat zijn om de onrust van het leven het hoofd te bieden met stabiliteit en maturiteit.”

   • Caroline Michiels
     Caroline MichielsFlow Yoga, Vinyasa & Yin

     De yoga-reis van Caroline begon van binnenuit, lang voor haar eerste yoga-les. Als kind was ze reeds soepel en bracht ze zichzelf in poses die spontaan in haar naar boven kwamen. Zo belandde ze in de balletles. Dansen was lang haar fysieke uitlaatklep. Hoe langer hoe meer wezen de pijlen op haar pad in de richting van yoga. Ze wilde doordringen tot de wijsheid achter deze eeuwenoude bewegingsvorm. Na vele yoga-workshops en -lessen zette de ashtanga-opleiding de meer bewegingstechnische puntjes op de i. Caroline hoopt in haar lessen een ontspannende en toegankelijke ervaring  te brengen voor iedere deelnemer.

    • Ann Schreppers
      Ann SchreppersStudio coördinator, Flow Yoga, Vinyasa & Yin

      Ann stond reeds als kleuter op haar tenen te dansen in de balletles en haar passie voor bewegen, voelen en ademhalen groeide alleen maar sedertdien. Het was dan ook liefde op het eerste gezicht toen ze yoga ontdekte gedurende haar stage in Indonesië en daarna is yoga haar leven geworden. Ann hoopt in haar lessen haar passie en ervaring voor een bewust leven met een open hart door te geven en zich te verbinden met iedereen die bij haar een les komt volgen. ‘Have only love in your heart for others. The more you see the good in them, the more you will establish good in yourself.’

     • Vicky Taymans
       Vicky TaymansAshtanga, Flow Yoga, Vinyasa & Yin

       Vicky beleefde haar kinderjaren ondersteboven. Jarenlang deed zij aan gymnastiek, waarna haar grootste passie al snel klassiek ballet bleek te zijn. Gedurende een professionele secundaire opleiding werd zij gevormd tot een “echte ballerina”. Haar voorliefde om te werken met gemotiveerde sporters, deed haar kiezen voor een opleiding lichamelijke opvoeding! Na het afronden van haar studie deed zij gedurende enkele maanden een reis doorheen Zuidoost-Azië, waar yoga op haar pad kwam. Deze unieke combinatie van ontspanning & inspanning laat haar genieten van iedere ‘practice’ & daagt haar uit om zo telkens weer , fysieke & mentale, grenzen te verleggen.
       Letting go, is the hardest asana!

      • Rosana Pinheiro Sousa
        Rosana Pinheiro SousaZwangerschapsyoga, Vinyasa & Yin

        Rosana voelt zich al sinds haar kindertijd gezegend als ze kan dansen en bewegen en heeft hier haar beroep van gemaakt. Het is een passie die haar enorm veel over het leven heeft bijgebracht. Toen ze startte met haar Asana practice voelde ze hoe ze door middel van yoga een nieuwe wereld betrad en ontdekte de verscheidene lagen die zich opstapelen om tot het diepere zelf te komen. Yoga is volgens haar een van de meest pure vormen om dichter tot jezelf te komen, zonder druk of zonder eindresultaat: yoga is de reis. Haar ‘dharma’ of levensdoel is om meer menselijke connectie te verwezenlijken: om te bewegen en bewogen te worden.

       • Els Delvaux
         Els DelvauxKinderyoga

         Els heeft al van kindsbeen af een liefde voor bewegen (turnen, waterskiën, snowboarden, kickboksen, en bootcamp). Als gepassioneerde leerkracht lichamelijke opvoeding geeft zij daarnaast al meer dan 15 jaar sportlessen aan kinderen en jongeren. Sinds enkele jaren is ook de liefde voor yoga bij Els gegroeid en vond ze niet alleen innerlijke rust, maar ook kracht en doorzettingsvermogen  om het positieve in zichzelf en anderen te stimuleren. In haar lessen staan plezier, zelfvertrouwen, balans, rust en vooral jezelf zijn centraal.

        • Caro Peeters
          Caro PeetersAshtanga

          Caro startte zo’n twintig jaar geleden met yoga, waarbij haar practice transformeerde van de meer ‘vrouwelijke, verkoelende’ Yin vormen, naar meer lichamelijk uitdagende ‘mannelijke, energetische’ Yang vormen, die ze vandaag de dag beide als onmisbaar en complementair beschouwt. Caro blijft, zoals iedere Yogi, een levenslange student en staat open voor de vele levenslessen die yoga haar te bieden heeft, zoals loslaten en de manier waarop je naar je omgeving omkijkt. Met een grote glimlach, begeleid Caro jou door van de meest uitdagende houdingen tot ademhalingsoefeningen en natuurlijk meditatietechnieken. Ze heeft een hart voor de medemens, holistische gezondheid, natuur en yoga natuurlijk. ‘Practice and it will all come’.

           

         • Ken Jongen
           Ken JongenAshtanga, Flow Yoga, Vinyasa & Yin

           Ken is een avontuurlijke onderzoeker die iedereen met veel plezier wil helpen in het bereiken van een gezond en een vervuld leven. Hij is altijd al sportief bezig geweest; martial arts, boardsports, klimmen, acrobatie.. En yoga is de rode draad die alles met elkaar verbindt. Bij Ken mag je dus een yoga les verwachten waarbij je je eigen grenzen kan verleggen, en je jezelf wel eens zou kunnen verbazen wat je allemaal al kunt, en kan bereiken als je je engageert en concentreert. Daardoor kan je ontspannen en tot jezelf komen, om zo de uitdagingen van het leven met hernieuwde kracht te trotseren.

          NAMASTE

          STRESS FREE ZONE

          – Voel je welkom, geniet en oordeel niet!

          – Neem voor je eerste bezoek  zeker je E-ID mee. Indien je een geldig abonnement hebt, kan je zelf reserveren voor de yogalessen die je wilt volgen in de studio. Zo kan je flexibel je lessen inboeken zoals het jou uitkomt.

          -De deuren van de yogastudio sluiten tijdens de lessen. Kom dus zeker op tijd voor je yogales ! Indien je toch te laat arriveert kan je steeds rustig binnenkomen via CrossFit OmniMove.

          – Trek comfortabele kledij aan, die een grote bewegingsvrijheid bieden. We beoefenen yoga op blote voeten op een yogamat. 

          -Als je zelf over een yogamat beschikt, mag je die meebrengen. Als dit niet het geval is, kan je er eentje bij ons huren voor 1 euro per beurt. Wij verkopen eveneens yogamatten (die niet schuiven!) met levenslange garantie van het ecologische en kwaliteitslabel Manduka.

          -Onze beide studio’s zijn uitgerust met kleedkamers en douches. Je kan met één abonnement terecht op de beide locaties.