DETOX MET YOGA

Met de lente in het vooruitzicht stijgt de nood om onze aandacht terug meer op onze gezondheid te richten. Een DETOX vormt hiervoor het ideale RECEPT. Zo kunnen een evenwichtig voedingspatroon, voldoende slaap en hydratatie wonderen doen voor ons lichaam.

In de winterperiode kunnen gifstoffen zich immers ophopen in ons systeem door onder andere een gebrek aan beweging, een ongezond voedingspatroon en weinig zonlicht.  Onderstaande symptomen kunnen wijzen op een te veel aan deze ‘boosdoeners’ in ons lichaam.

-Slapeloosheid

-Gebrek aan energie

-Gewichtstoename & spijsverteringsproblemen

Waarom yoga een ideale ontgifting is:

De heilzame effecten van YOGA als aanvullende mentale & fysieke ontgiftingskuur zijn al duizenden jaren bekend. Yoga helpt immers in het optimaliseren van jouw lichaamsconditie door de algemene stressreducerende werking -denk maar eens aan al de nefaste effecten van stress- van yoga op ons lichaam en onze geest. De diepgaande buikademhaling (met middenrif-stimulatie) reinigt hierbij niet enkel onze geest, maar voorziet ook al onze cellen van meer zuurstof. Specifieke lichaamshoudingen zoals torsies brengen bovendien een grotere hoeveelheid zuurstof in de nieren en lever –onmiskenbare organen in de detox-, terwijl bijvoorbeeld de kindhouding de organen een natuurlijke massage geeft en positief inwerkt op de spijsvertering.

Kortom yoga helpt je om zowel mentaal als fysiek los te laten wat je niet meer nodig hebt en om te focussen op het nu. Daarom dat wij onze 3 favoriete DETOX poses voor jou verzamelden voor een frisse & gezonde start van de lente !

Drie lichaamshoudingen die jouw lichaam en geest ontgiften

Probeer bij het deze houdingen diepgaand in & uit te ademen langs de neus voor een grotere innerlijke rust. Het opzeggen van een mantra zoals ‘laat’ (IN) ‘los’ (UIT) tijdens deze ademhaling kan je gedachten nog meer in het moment brengen en kan je helpen ook mentale gifstoffen te laten gaan.

Kindhouding of BALASANA stimuleert jouw spijsvertering doordat je in combinatie met de diepe buikademhaling de organen een natuurlijke massage geeft.

Balasana

Half Lord of the Fishes of ARDHA MATSYENDRASANA brengt revitaliseert jouw wervelkolom en stimuleert jouw spijsvertering door haar torsie. Adem hierbij diep in de onderbuik in om lengte te creëren en twist vanuit je navel bij uit. Opgelet: als beginner gebruik je best je rechtse hand als steunpunt om extra lengte te maken in je rug, houd hierbij beide zitbotjes op de mat gedrukt.

halflord

Spreidstand of PRASARITA PADOTTANASANA geeft je rug hamstring een aangename stretch , terwijl het ons hart boven ons hoofd brengt. Dit zorgt voor een instant energietoename en een ander perspectief (letterlijk & figuurlijk). Opgelet: buig steeds vanuit de heupen en gebruik indien nodig een blokje om met je beide handen stevig op te steunen.

wideleggedforwardbend

Opkomende evenementen met betrekking tot DETOX

Zaterdag 27 februari 2016 – 30 dagen NO SUGAR CHALLENGE

Ontdek zelf wat 30 dagen geen suiker met je doet (onder professionele begeleiding).

Zondag 13 maart 2016 – DETOX WORKSHOP : Voetreflexologie & yoga

Een combinatie van een heerlijke, ontspannende voetmassage & yoga vlak voor de lente aanbreekt.

Related Posts