YOGA – MANNEN WETEN (NOG NIET) WAAROM !

YOGA – MANNEN WETEN (NOG NIET) WAAROM !

Yoga neemt enorm toe aan populariteit, maar om de één of andere redenen blijft de overtuiging voortbestaan dat yoga enkel iets voor vrouwen is….Aan dit vooroordeel willen wij een einde maken door enkele positieve effecten van yoga in de verf te zetten.

Yoga brengt lichamelijke balans  – Een gebalanceerd lichaam is zowel krachtig als soepel en dus in evenwicht. Dat is wat yoga doet voor het lichaam: de houdingen vergroten immers het allround lichaamsbewustzijn en dit ondersteunt andere vormen van lichaamsbeweging die je beoefent (fietsen, klimmen, CrossFit, zwemmen,…).

Yoga voorkomt blessures – Doordat je met meer controle en bewustzijn leert bewegen, verklein je de kans op blessures en herstelt je lichaam sneller na een intensieve krachttraining.

Yoga verhoogt je flexibiliteit – ! Je hoeft zeker niet soepel te zijn om met yoga te starten… INTEGENDEEL: je wordt er net soepel van! Wacht dus niet langer om je spieren te stretchen, gezien stramme spieren de bewegingsvrijheid beperken en kunnen resulteren in lichamelijke klachten.

Yoga kalmeert de geest en brengt bewustzijn over de ademhaling – Yoga en de ademhalingstechnieken die je leert tijdens de lessen stimuleren de ontspanningsrespons in je lichaam. Zo kan je gericht ontspannen wanneer je stress ervaart in het dagelijkse leven en ga je de schadelijke effecten van stress tegen.

Yoga zorgt voor een goede nachtrust – Door de ontspanning die yoga teweeg brengt verkrijg je een goede nachtrust, wat een positieve impact op jouw algemeen humeur en welzijn.

Bovenstaande redenen zijn maar enkele van de redenen waarom yoga jouw leven verrijkt! Ben je benieuwd wat yoga voor jou kan beteken? Vraag dan een gratis proefsessie aan via [email protected] en ontdek het zelf!

Related Posts