YOGI IN DE KIJKER – YOGA EN ZWANGERSCHAP

Yoga is een ideale en nuttige bewegingsvorm & ontspanning voor mama’s in spé. In deze getuigenis vertelt Are-Ching over haar ervaring met yoga tijdens haar zwangerschap.

Hoewel ik al heel mijn leven dans, heb ik dit toch deels moeten opgeven tijdens mijn zwangerschap. Ik dans hedendaagse dans bij deCompagnie en dit vergt veel tijd en inspanning van mijn lichaam (vallen, rollen enz). Ik wist dat ik dit niet kon riskeren voor de baby die groeide in mijn buik. Met veel pijn in het hart heb ik dat aspect van mijn leven even op pauze gezet. Echter dit gezegd zijnde, ben ik wel blijven dansen maar op een iets rustiger niveau. Lesgeven idem.

Hetzelfde geldt een beetje voor yoga. Yoga beoefen ik al meerdere jaren en heeft steeds een belangrijke complementaire rol gespeeld in mijn leven. Niet enkel zorgde dit voor een leniger en krachtiger lichaam, maar tevens voor rust en kalmte. Tijdens mijn zwangerschap heb ik tot het einde zowel vinyasa als yin yoga blijven volgen. Vinyasa weliswaar met aangepaste poses voor zwangere vrouwen (bv geen gesloten twist). Als zwangere vrouw ben je sowieso meer yin dan yang en dat kan ik bevestigen. Je bent relaxer en rustiger. Dit vertaalt zich in iets rustigere yogavorm.

Ik geloof dat die combinatie voor mij persoonlijk ervoor zorgde dat ik een droomzwangerschap mocht beleven: geen kwaaltjes, platliggen, opgezwollen ledematen enz. Ik kon functioneren alsof ik niet zwanger was bij wijze van spreken!

Ik schrijf dit terwijl ik in het ziekenhuis lig en wacht op de bevalling. Mijn water is vannacht gebroken maar de weeën komen heel langzaam op gang, alsof mijn lichaam zich rustig voorbereidt, heel grappig.

Namaste en sterkte aan al mijn zwangere zusters!

Zwangerschapsyoga bij Yoga Vida

Maandag om 18u00 in Geel & zaterdag om 09u00 in Herentals

Inschrijven & informatie via [email protected]

Lees hier alles over de voordelen van yoga voor zwangere vrouwen.

 

Related Posts